Cara Nak Pekatkan Kuah Kari
Masukkan sedikit asam jawa garam gula dan ajinomoto jika suka. Biarkan sejuk sekejap baru masukkan ikan bilis yang telah digoreng.
Rahsia Kari Ayam Pekat Likat Ini Step By Step Cara Membuatnya Myresipi
Ulang langkah 1 6 hingga adunan habis.
. Panaskan minyak dan tumis cili kering sampai garing dan pecah minyak. Panaskan minyak dan ambil sedikit bihun yang dah disira dengan gula. Kalau sudah garing masukkan kacang tanah yang disangai dan diblend halus.
Cara Membuat Kuah Kacang. Goreng sehingga kembang kemudian terus masukkan ke dalam gelas plastik. Sejukkan dan simpan di dalam.
Jika mahu letak gula melaka pun boleh. Masukkan sedikit air gula dan garam. Tumis bahan yang diblend tadi.
Kemudian angkat dan toskan. 4- Mi kari. Masak air gula hingga gula larut.
Kalau nak lagi pekat letak bancuhan tepung jagung untuk pekatkan kuah. Tekan atau hentakkan guna gelas plastik yang lain. Biarkan hingga masak sedikit pekat dan perasalah sambal tersebut.
14 ekor ayam minta penjual. Masukkan air asam jawa.
Nak Kuah Kari Jadi Lebih Sedap Ada Caranya Ikut 11 Tip Ini Gerenti Jadi Mingguan Wanita
Mee Kari Sedap Kepekatan Kuah Kena Agak Agak Jangan Cair Atau Pekat Sangat Mingguan Wanita
Resepi Kari Ayam Ala Mamak Pekat Melikat Ada Bahan Rahsia Untuk Kuah Yang Padu Port Makan
No comments for "Cara Nak Pekatkan Kuah Kari"
Post a Comment